skip to Main Content

Er bröllopsfotograf i Skåne

Jag fotograferar bröllop i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm.

Er bröllopsfotograf i Skåne

Välkommen till bröllopsfotograf Tom Landgren.

Bröllop är en välsignelse att få fotografera då det innehåller så mycket glädje och kärlek hos alla som är närvarande. Alla vill vara med och bidra till den fantastiska stämningen då ni säjer JA till varandra. Att få ert förtroende att dokumentera alla dessa känslor gör mig därför väldigt tacksam. På ert bröllop är alla ögonblick unika och kan inte upprepas därför är det viktigt att ni väljer en erfaren fotograf som kan vara med och fånga de vackra stunderna som ni vill föreviga.

Då jag har flera års erfarenhet som bröllopsfotograf så vet jag vikten av att befinna mig på rätt plats vid rätt tillfälle samt har med mig all nödvändig utrustning. Vi planerar dagen utefter era önskningar och ni kan antingen boka mig endast för vigseln eller för hela dagen. Efter bröllopsfotograferingen så redigeras bilderna för att uppnå så bra kvalité som möjligt för att sedan levereras till er i både utskrifts och webformat.

Titta på mina bilder från tidigare bröllop nedan. Gillar ni vad ni ser så läs mer till höger för mer information och kontakt.

Om mig

Jag har fotograferat bröllop sedan 2015 och det blir bara roligare och mer spännande för varje år. Att få förtroendet att dokumentera en händelse som bara sker just då och inte kan upprepas, är en utmaning. Med bra planering, logistik och lyhördhet kan vi tillsammans skapa bilder av personlighet och detaljer under dagen. Det är oerhört stimulerande att få komma till er och se nyfikenhet och spänning inför visningen av alla bilder.

Jag är autodidakt fotograf med ett stort intresse för konst och bild och redigerar gärna mina bilder lite extra. Jag har en bakgrund från Helsingborgs fotoklubb sedan 2004 där jag bl.a var ordförande i fem år, men fotointresset har jag med mig från tonåren.

Jag är noggrann, engagerad, ambitiös och lämnar inget åt slumpen. Ni får mitt helhjärtade engagemang för att se till att ni ska få unika bilder av ert bröllop.

Samarbetspartners

Kontakta mig  Kan vi låta en vän fotografera vårt bröllop?

  Ja, om er vän har erfarenheten och kunskapen att fotografera i svagt ljus, regn, solsken, motljus, har två kameror, minst två objektiv, blixt, reflexskärm och lite till.

  Er vän får gärna ha en assistent som hjälper till med utrustning såsom stege, reflexskärm, filt/lakan paraply. Ni behöver också en hjälpande hand ibland när håret faller ned i ansiktet och klänningen behöver rättas till.

  • Att ta bra bilder ibland lyckas alla med men att ta bra bilder på beställning och leverera bilder med kvalité är en stor skillnad.

  Vad betyder erfarenhet?

  Att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle.

  Det är inte en slump att jag är på rätt plats, det är erfarenhet från tidigare bröllop. Jag har rekognoserat platsen innan bröllopet, jag vet var jag ska ta mina bilder och jag har varit i kyrkan. Jag har i dialog med brudparet kommit överens om var vi ska fotografera och varit på platsen innan bröllopet.

  Att ha ögon i nacken är också erfarenhet, var händer det något som kan vara fantastiskt på bild, det är inte alltid där brudparet befinner sig.

  Måste verkligen bilderna redigeras?

  Ja det måste de, eftersom en seriös fotograf fotograferar i raw. Detta format innehåller all den information som jag behöver för att göra era bilder till något alldeles extra i ett redigeringsprogram. Redigeringen tar ungefär dubbel så lång tid som fotograferingen.

  • Jag levererar minst 150 redigerade högupplösta bilder i två storlekar, en för utskrift och en för webvisning.

  Är det dyrt att anlita en bröllopsfotograf?

  Allt är relativt, ni betalar för en tjänst där jag arbetar ca 15 timmar för ett normalt bröllop. Det innefattar personligt möte, rekognosering, fotografering och redigering samt personlig leverans av bilderna.

  • Vad har ni kvar efter bröllopet, förutom minnena – jo bilderna.

  Förberedelser

  I så god tid som möjligt inför ert bröllop träffas vi för ett möte. Vänta inte för länge med att boka då det är bra om jag får vara med och planera hur lång tid vi bör avsätta för just era bilder. Vi planerar dagen tillsammans och bestämmer vad ni vill ha dokumenterat, frisören, mingel, vigsel, porträtt, middagen och/eller festen. Ni kan boka mig hela dagen men mest vanligt är fokus på vigseln och porträtt. Vi pratar också om platsen för porträtten som oftast går utmärkt att finna kring kyrkan. Dock måste vi ibland köra till annan plats. Jag tar stor hänsyn till ert val av önskemål. Vi har kontinuerlig kontakt via mail eller möte för att stämma av vår planering.

  Leverans av bilderna

  Av fotografen utvalda och redigerade bilder om ca 150 st (naturligtvis beroende på hur länge jag fotograferar er). Levereras på en USB-sticka i Jpeg format och i två format, en i högupplöst för utskrift och den andra lågupplöst med min logga för webanvändning. Råd vid utskrifter, ramning etc bistår jag gärna med.

  Priser

  Jag tar betalt för tiden i timmar som jag fotograferar under bröllopsdagen. I det priset ingår vårt möte, rekognosering i kyrkan och platsen för porträtt samt all redigering. Mitt pris är 3 000 kr/timme inkl. moms.  Fyra timmar innehåller normalt gästernas ankomst, vigseln, gratulationer, mingel och porträtt. Efterredigering i mindre skala och mindre antal bilder ingår naturligtvis också dock ej extra beställningar eller uppdrag som är utanför ordinarie fotografering av bröllopet, timkostnad för det är då 1 000 kr inkl moms.

  Bokning och betalning

  Skriv till mig under kontakt så återkommer jag snarast per mail eller telefon. För att bokningen ska gälla så krävs en handpenning på 25 % av det totala beräknade beloppet. Vi skriver ett avtal som binder oss båda till vår överenskommelse.

  Slutbetalning ska vara mig tillhanda senast sex veckor före bröllopsdagen. En avbokningskostnad på 25 % av beloppet gäller. Är bokningen mindre än sex veckor från bröllopsdagen ska hela summan betalas för att avtalet ska vara bindande.

  Upphovsrätten

  Bildrättigheter

  Ni får bildrättigheter till de högupplösta bilder som levereras. Det innebär att ni får rätten att använda bilderna som ni vill. I den bokningsbekräftelse ni skriver under står det hur
  fotografen kommer att använda bilderna.

  Upphovsrättslagen

  Fotografen äger enligt Sveriges grundlag upphovsrätten till bilderna. Enligt upphovsrättslagen är det fotografen som är upphovsman, och har rättsligt skydd för bilden. Upphovsrätten samt användningsrätten till bildmaterialet tillhör alltså fotografen.

  Fotografens ensamrätt

  Fotografen har en ensamrätt till sina fotografiska verk i samma stund som de har skapats. Ensamrätten innebär att det enbart är fotografen som har rätt att sprida, göra exemplar av, överföra eller på annat sätt göra fotografierna tillgängliga för allmänheten.
  Fotografen har även ensamrätt att ändra sitt fotografiska verk eller att överföra det till en annan konstart.
  Ensamrätten innebär att alla andra som vill använda ett fotografiskt verk måste ha tillstånd från fotografen. Så fort bilden används till något som inte avtalats ska nytt avtal tecknas och ny ersättning utgå till fotografen.